press ENTER to search
To jeszcze lepszy ser na sernik niż ten z wiaderka i wiejski twaróg. Ciasto wychodzi delikatne jak puszek
Mam niezawodny trik na miękkie i soczyste polędwiczki na świąteczny obiad. Metoda „na trzy” nigdy nie zawodzi
Polewa czekoladowa będzie gładka, lśniąca i idealnie zastygnie. Zastosuj sposób najlepszych cukierników
Strzelczyk piecze buraki genialną metodą „na 2”. Mają rubinowy kolor i prawie same się obierają
Mój świąteczny makowiec jest obłędnie wilgotny nie tylko od bakalii. Wystarczyło dodać 100 g do masy
Śledzi nie moczę w mleku, a w tej taniej mieszaninie. Mięsko jest idealnie białe, a ości same znikają
Najbardziej soczystą rybę smażę już tylko zgodnie z zasadą 30%. Pokazał mi ją uczeń gastronomika
Trik na wilgotny i mięciutki piernik podpowiedział mi uczeń gastronomika. To ciasto mogę upiec nawet 24 grudnia
Moje ciasto na uszka nigdy się nie rozkleja, a rozpływa się w ustach. Gorącą wodę wymieniłam na coś innego
Na najlepszy spód do sernika mam prosty trik 4-minutowy. Wcale nie łączę herbatników z masłem
Ani mleko, ani woda. W mojej autorskiej zalewie śledzie miękną raz-dwa i nabierają delikatności w smaku
Zakwas na barszcz czerwony pleśniał mi co roku. Siostra wytknęła mi 1 prosty błąd
Moja rodzina już nie szuka ości w karpiu na Wigilii. Obowiązkowo robię 1 rzecz i problem znika
Polacy popełniają przy moczeniu suszonych grzybów ten błąd. Marnują cenny składnik, a wystarczy 1 trik
Śnieżnobiały lukier do pierniczków robię bez białek i soku z cytryny. Nie spływa z ciastek i jest gęsty w punkt
Ten trik sprawi, że migiem pozbędziesz się goryczki z suszonych grzybów. Zalej je wodą i dodaj szczyptę
Naleśniki do krokietów Jakuba Kuronia są cienkie, a nigdy nie pękają. W tym przepisie nie ma co kombinować
Przez 1 błąd makowiec pęka w piekarniku. Zastosuj ten trik, a drożdżowa strucla będzie idealna